Hva er egentlig geocaching?

Geocaching er ikke ulikt orientering, men i stedet for tradisjonelt orienteringskart og kompass brukes en GPS for å finne frem til poster - eller "cacher" som det kalles i geocachingmiljøet. Man kan si at geocaching er en høyteknologisk orienteringslek, eller turorientering med GPS. Det er plassert ut geocacher over store deler av verden, og informasjon om alle cachene ligger på nettstedet geocaching.com.

Hvem passer geocaching for?

Det korte svaret er "Alle!". Blant verdens millioner av geocacher finnes det noe for enhver alder og fysisk forutsetning. Alt fra småbarn til pensjonister kan ha det moro med geocaching. Rullestol er heller ingen hindring for å komme seg ut på jakt. Og for de som ønsker en utfordring finnes det en cache for det; det være seg fjellklatring, seiling, shopping, matte-nøtter, historie, geologi, arkitektur og mye annet. Det finnes etter all sannsynlighet cacher i opptil flere av disse kategoriene rett i nærheten av deg akkurat nå.

Hva koster det å geocache?

I utgangspunktet er det gratis å geocache. En del av cachene kan finnes uten en gang å ha tilgang til en GPS-enhet, men dette er uansett et nyttig verktøy. Smarttelefonen din kan brukes til å finne cacher, alternativt kan man kjøpe en dedikert GPS-enhet fra for eksempel Garmin. Ved å betale for et Premiummedlemskap på geocaching.com får man tilgang til flere nyttige tilleggsfunksjoner. I tillegg trenger du en blyant eller en penn til å signere logger med da noen av cachene ikke har dette som standardutrustning.

Hvor finnes det geocacher?

Over hele verden! I skogen, ved offentlige bygg, nær severdigheter, i parker, langs veier og til og med på ISS er det lagt ut geocacher. Sjansen for at det ligger en geocache i ditt nærområde er høy, så det er bare å melde seg inn, gratis, på geocaching.com og starte søket. Geocaching kan man drive med over alt, og det er en perfekt aktivitet å kombinere med reising. Selv har vi funnet flere cacher på feriesteder i blant annet Storbritannia, Hellas, Spania og Italia. Og skal man reise langt med bil vil det alltid være mulig å sprite opp bilturen litt med innlagte cachefunn. Det norske nettstedet Geocaching i Norge har mye nyttig info om geocaching.

Høres dette interessant ut? Da er det bare å sette i gang med å finne din første geocache, og ta gjerne med deg en av våre geocachingplagg på veien!

Vi anbefaler også disse artiklene